Ik ben Idoia Puype. Ik woon te maldegem, samen met mijn vriend Lennert. Ik ben in 2021 afgestudeerd als algemene verpleegkundige aan Artevelde Hogeschool te Gent. Voor dat ik thuisverpleegkundige werd, heb ik 2 jaar in AZ Maria Middellares gewerkt op de dienst Acute Geriatrie.

De thuisverpleging intereseerde me al vanaf het begin van mijn opleiding. Echter wou ik eerst enkele jaren ervaring op doen in het ziekenhuis om dan later de sprong te maken. Ik wou meer tijd kunnen vrijmaken voor mijn patiënten en hun laten voelen dat ze er toe doen en geen nummer zijn. Binnen de thuisverpleging komen er meer details bij te pas zoals het sociaal aspect of het psychologische aspect. Je bouwt een band met wederzijds respect op met je patiënten die soms jaren kunnen duren. Dat vind ik erg belangrijk.

Sinds het  3e leerjaar was ik actief in de Chiro te Maldegem. Ik ben hierin tot de zomer van 2022 leidster geweest. Hier heb ik veel sociale vaardigheden geleerd en heb ik ook leren omgaan met anderen maar ook leren zorgen voor anderen. Binnen de Chiro was ik aangesteld tot verpleegster vanaf dat ik mijn studie begon.

Naast het werk ben graag actief bezig met het maken van lange wandelingen, spinning en uitstapjes maar ik kan ook eens genieten van een goed boek of even niks doen. 

Ik ben heel dankbaar dat ik nu binnen de thuisverpleging werk met mijn twee collega’s om een optimale zorg te creëren voor onze patiënten.