Ik ben Tiffany Claeys, Verpleegkundige en Coördinator van Thuisverpleging TCaRe.

Mama van Lars(12) en Narah(4), plusmama van Matz(8), Partner van Bart.

Ik ben afgestudeerd in 2009 als gegradueerd verpleegkundige met als specialisatie ziekenhuisverpleegkundige. Ondertussen al meer dan 14 jaar ervaring zowel in de thuisverpleging als in het ziekenhuisleven. Ik startte mijn loopbaan in de thuisverpleging om dan iets minder dan 10 jaar in het AZ St. Lucas Brugge te werken.

Eerst op de afdeling geriatrie-revalidatie en daarna op de afdeling inwendige revalidatie. Uiteindelijk ging mijn pad terug naar de thuisverpleging weliswaar als zelfstandig thuisverpleegkundige. Ik kreeg de kans om mij te ontplooien in het team van Thuisverpleging Kaat en zo ervaring op te doen om in april 2021 mijn eigen praktijk hier in Oedelem-Beernem te starten. 

Het zorgen voor komt niet enkel in mijn werk als verpleegkundige terug, maar ook als voedingscoach probeer ik  mensen te motiveren en te coachen naar een gezondere levensstijl. In 2018 volgde ik de opleiding sport & voedingscoach. Voeding en sport is iets die me enorm boeit, waardoor ik ook heel veel belang hecht aan het voedingspatroon bij de oudere zorgvrager. Bij deze generatie is er dikwijls sprake van malnutritie.

Ook vind ik  het belangrijk dat een patiënt in zijn totaliteit wordt benaderd en niet enkel omwille van zijn pathologie.  Zo vind ik het sociale, psychische en lichamelijke aspect van de mens in zijn geheel heel belangrijk.

Mijn doel is om mensen nog betere zorg te verlenen door mijn drie grote passies te combineren: zorgverlening, voeding en sport/bewegen en dit samen met mijn  collega's.